Studentliv

Är du ny som student eller är det kanske snart dags att ta steget ut på arbetsmarknaden? Oavsett var du befinner dig samlar vi tips och råd som kan vara till nytta när du ska söka jobb, skriva cv och personligt brev, förbereda en intervju (och vässa svaren på vanliga intervjufrågor), samt lönestatistik som hjälper dig inför första löneförhandlingen. Bland annat.

Nyheter

Foto: Peter Ahlbin

Studentliv

"Förmågan att kommunicera kommer att spela en nyckelroll"

Digitaliseringen har medfört att juristyrket är på väg att förändras i grunden. Det i sin tur ställer helt nya krav på landets juristutbildningar, menar Eleonor Kristoffersson, professor i skatterätt på Örebro universitet.

Karriärstöd

Front Advokater får Justitiapriset

När Justitiapriset delas ut för andra året i rad står Front Advokater som vinnare. Priset går till den affärsjuridiska byrå som jobbar bäst med jämställdhet.

Foto: Shutterstock

Karriärstöd

Svar på fyra vanliga semesterfrågor

Att vara ledig är behövligt. Men det kan vara svårt att hålla koll på exakt vad som gäller. Jusektidningen Karriär reder ut fyra vanliga frågetecken om ledigheten.

Foto: Shutterstock

Första jobbet? Så fixar du avtalet

På väg att börja på nytt jobb? Grattis! Vi har sammanställt en lista kring vad du bör tänka på innan du skriver på avtalet.

Proffsens tips till nyutexade

Foto: Emil Malmborg

Studentliv

”Gör alltid ditt bästa, oavsett vad”

Fadi Barakat, näringslivschef på Malmö stad.

Foto: Pressbild/Nordnet bank

Studentliv

”Var ärlig om dina dåliga sidor”

Tuva Palm, teknisk chef på Nordnet, råd till nyexade.

Foto: Rikard Westman

Studentliv

”Försök att skapa något eget”

Mårten Schultz, professor i civilrätt, bästa tips till dig som är nyexad.

Här vill studenter helst jobba

Google, Spotify och Mannheimer Swartling toppar listorna när Sveriges universitets- och högskolestudenter röstar fram sina drömarbetsgivare.

Årets studentstad är utsedd

Östersund har fått utmärkelsen Årets studentstad 2018/2019, som delas ut av Sveriges förenade studentkårer (SFS). Att studenter kan vara med och påverka utvecklingen är en av anledningarna till utmärkelsen