Torsdag 27 april

PORTRÄTTET

Pär Svärdson

”Det är få idéer
som blir något.”

Tema: Jämlikhet i vardagen

Vinsterna med mångfald tände Farzad

Han ser sin persiska bakgrund som en tillgång i arbetslivet. Den har fått honom att se och förstå andra människors olikheter. Nu arbetar Farzad Golchin för att öka mångfalden på svenska företag.

Farzad Golchin menar att attityderna gentemot utrikes födda i anställningsprocesser inte alltid behöver handla om diskriminering. Han tror att det kan vara en vanesak för rekryterarna att de exempelvis hänger upp sig på stavfel eller att de inte har känne
Foto: Samir Soudah

Sin bakgrund till trots. Farzad Golchin stora uppvaknande inför vilken vinst mångfald kan vara i ett företag kom först för några år sedan. Han arbetade som marknadsanalytiker på Comviq. Han och några kolleger fick i uppdrag att försöka se hur de kunde vända en nedåtgående försäljningstrend. Efter en analys kunde de bland annat ringa in en av företagets stora utvecklingspotentialer genom att identifiera vilka grupper som ringde utlandssamtal och därefter målgruppsanpassa marknadsföring och kommunikation mot de grupperna. Telefontrafiken skedde ofta mellan Sverige och arabiska länder samt Somalia och Polen.
– Till exempel marknadsförde vi oss då genom att dela ut korgar med dadlar och kontantkort vid moskéer under ramadan, säger Farzad Golchin.
Arbetet, tillsammans med att Comviq hade sett till att erbjuda språkkompetenser, ökade försäljningen.
– Det här grep starkt tag i mig, säger Farzad Golchin.

Hans far arbetar som lärare för ensamkommande flyktingbarn och även det har stärkt honom i hans övertygelse om hur viktigt ett arbete är för människor.
Mångfaldsarbetet på Comviq tog honom till Almedalen 2015 och där, i ett möte med Fredrik Hillelsson, grundare av HR-företaget Novare, såddes fröet till det som blev hans egen skapelse. Han grundade och är nu vd för Novare Potential, som arbetar med rekrytering av nyanlända. Många pusselbitar föll på plats.
– För första gången i min karriär tänker jag inte på nästa steg, det här är så fantastiskt roligt!

Farzad Golchin är född i Iran, kom till Sverige 1984 som tvååring och är uppväxt i Göteborg. Han började sin akademiska bana med studier i medie- och kommunikationsvetenskap men gick sedan över till att studera ekonomi och marknadsföring. Personligen har han inte stött på så många av de hinder som många utrikesfödda och första generationens svenskar råkar ut för, att språk, nätverk och kultur står i vägen för att få jobb efter utbildningen. Det kan bero på att han fick sitt första jobb helt utan kontakter, genom sedvanligt ansökningsförfarande. Efter det har kontaktnätet från tidigare jobb spelat stor roll. Kanske beror det också på att han alltid har sett sitt persiska ursprung som en tillgång. Han känner sig mer som svensk än iranier, men i den persiska kulturen finns starkare familjeband och det bär han alltid med sig. 
– Jag tror att mitt ursprung har gjort det enklare för mig, jag ser på andra människor genom ett kulturfilter. Är någon avvikande ser jag inte det som ett fel utan bara som att vi har olika sätt att vara på.

Han tycker att många svenskar har en aningen skev självbild och överdriver det svenskar och svenska utbildningar är: Det som kommer utifrån verkar alltid vara sämre. I sitt nuvarande arbete möter han nyanlända som blir bortsållade för att arbetsgivare per definition tror att utländska utbildningar är sämre eller att de hakat upp sig på språkfel i ett cv. Arbetsgivaren tar det säkra före det osäkra. Kanske har den svenska sökande dessutom en rekommendation från en gemensam bekant.  
– Men jag tror att det är en vanesak. It-branschen har ju sådan brist på personal att de tvingats rekrytera från exempelvis Indien och det går bra. Jag var i kontakt med en byggföretagare som behövde en inköpare. Han sade att ”det byggs ju i andra länder också, och ofta både högre och bättre,” säger Farzad Golchin.
Under året på Novare Potantial har han bland annat försett Grant Thornton, PwC och Setterwalls med ekonomer och redovisningsutbildade personer. Och en kvinna från Iran, som i tio år arbetade som jurist och drev en egen byrå före flykten till Sverige, har anställts som assisterande jurist på advokatbyrån Vinge. En positiv upplevelse för henne var att hon fick göra arbetsintervjun på persiska.
– Hon är överkvalificerad för arbetet, men hon får arbeta med det hon är utbildad för och alla är nöjda, säger Farzad Golchin.
 

Tema : Allt om din lön

Allt om din lön

Att trivseln på jobbet beror på mer än lönen innebär inte att den är oviktig. Tvärtom. En gång året om betygsätts din arbetsprestation på ett sätt som inte kan misstolkas. Det väcker känslor – och de är inte alltid positiva. Kanske är det därför som lönesamtalen skapar stress och osäkerhet bland både medarbetare och chefer.

  • 22 februari

Lösningen : Graviddilemma

Illustration: Tove Hennix

Olagligt att missgynna gravida

Som kandidat kan du få frågan om du ska skaffa barn snart. Eller om du varit sjuk tidigare. Inga bekväma frågor, precis, och frågan är om de ens är lagliga att ställa. Här får du veta vad du måste, och vad du bör, avslöja under en jobbintervju.

  • 21 februari

Annons

Porträttet : Under ytan

Foto: Anna Rut Fridholm

Rädslan är en av Sofies drivkrafter

Sofie Lindblom sa upp sig från toppjobbet på Spotify. Hur vågade hon? "Är du inte lite rädd minst en gång i veckan pushar du inte dig själv tillräckligt."

  • 21 februari
Under industrialiseringen såg man samma tendenser som under 2000-talets it-era. Under båda perioderna pressade sig människor mer och den psykiska ohälsan ökade.
Foto: Fotolia

Sjuknärvaro kostar mer än sjukfrånvaro

Tiden efter julhelgerna är flest sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Är vi mer sjuka då – eller har vi kanske jobbat halvsjuka för ofta året innan och plötsligt kommer ”ketchupeffekten”?

  • 8 februari

Annons

Tema : Jämlikhet i vardagen

Kvinnor som är ekonomer tjänar 8 091 kr mindre per månad än män i  samma yrke. Av det totala antalet delägare som antagits de senaste tre åren är 30 procent kvinnor. Andelen kvinnor som är delägare i de tio största byråerna är 13 procent.
Illustration: Jens Nyström

Ojämlikt arbetsliv gynnar ingen

Kvinnor tappar fart i karriären när de blir föräldrar, utrikes födda stoppas redan i dörren. Det är läget på arbetsmarknaden om vi läser statistiken.

  • 2 februari
Ett gäng från Guerilla office på kafé Sup46, i november 2016 Via appen Meetup, Facebook och Guerilla office hemsida delas information om var och när man samlas, vanligtvis en hotellobby eller ett kafé. Initiativtagare är Vasilis Mavroudis och upplägget är
Foto: Vasilis Mavroudis

I delningsekonomin är kontoret bara ett klick bort

Frihet, enkelhet, valfrihet. Kraven på arbetsplatsen är i förändring. I den växande delningsekonomin blir det allt lättare att arbeta flexibelt. Nu är kontoret bara ett klick bort.

  • 5 december

Annons

Balans & livsstil : Njut av ledigheten

Karriärs livstilsrådgivare Fredrik Grythberg
Foto: Olof Holdar

Tagga ner med en 24-dagars stressdetox

Sällan är stressnivån så hög som när årets sista ledighet närmar sig. Därför  tycker jag du ska följa min detox och börja gå ner i varv redan den 1 december.

  • 30 november

KRÖNIKAN

Som de flesta andra kvinnliga journalister vet jag vad som väntar när jag öppnar inkorgen på datorn. Att internets personlighet har gått från att vara en nördig teknikkille med idéer om informations-frihet till ett högerextremt troll fixerat vid feminister är ingen nyhet.

KRÖNIKAN

Vardagen förvandlas lätt till ett maratonlopp

För ett tag sen tog jag en promenad på Söder i Stockholm, pratade i mobilen och stämde av några väldigt viktiga saker, sånt som – som vanligt – måste ordnas direkt. Medan jag gick där, isvinden låg på och jag var aningen sen dit jag skulle, fastnade blicken på en liten hund på trottoaren mittemot.

LYSSNA PÅ KARRIÄRS PODDAR

Populära Bodil Jönsson är tillbaka med nya boken ”Tio tankar om arbete” och parollen: ”Lagomarbete åt alla”. Dessutom säger hon att arbetet är vår tids hjärnspöke och att vi jobbar mycket mindre än vi tror.


Fler poddar att lyssna på

#9 Tagga ner och bli mer effektiv #8 Må bättre på jobbet #7 Amanda Lundeteg
Lyssna i iTunes

Coachen

Jag har läst att hjärnan rent fysiskt krymper av stress och att det är en av förklaringarna till varför det tar så lång tid att komma tillbaka efter en utbrändhet. Så hur ska jag göra för att hjärnan ska växa i stället? Hur ska jag tänka och leva? Förstår att frågan är svår men skulle ändå vilja få några riktlinjer som fungerar i vardagen.

Vad händer på ditt jobb?

Mejla red@tidningenkarriar.se och berätta!

Annons

Twitter

INSTAGRAM

Följ Karriär @tidningenkarriar