Torsdag 27 april

PORTRÄTTET

Pär Svärdson

”Det är få idéer
som blir något.”

Tema: Jämlikhet i vardagen

”Våga prata om det som skaver”

Tvillingbrorsan fick berömmet för mattekunskaperna i skolan, trots att de var lika duktiga. Hon fick höra att hon var ”killen” för att hon tog plats. Maria Ingelsson fick tidigt uppleva ojämlikhet – och det har påverkat hennes advokatkarriär.

Som aktiv i Lindahls Diversity group var Maria Ingelsson med och sammanställde en broschyr som heter ”Livet och Lindahl”. Där intervjuades medarbetare på byrån om utmaningar och glädjeämnen. ”Vi ville uppmuntra alla, och kanske särskilt unga kvinnor, att
Foto: Angelica Klang

Det var det starka drivet som gjorde att hon nådde målet – att bli delägare på affärsjuridiska byrån Lindahls i Uppsala. Men det hade kanske inte gått om hon inte tidigt ringat in ett problem som många unga kvinnor har, och själv aktivt gjort något åt det. Det kom en vändpunkt några år efter att hon börjat som advokat på Lindahls. Hon var strax över 30 och hade svårt att få ihop arbete och privatliv.
– Mina barn var fortfarande små och samtidigt hade jag lagt in en högre växel på jobbet med ambitionen att bli advokat och sedan delägare. Jag var under enorm press och tyckte aldrig att jag räckte till. Inte på jobbet, inte på dagis, inte för vännerna, inte för min familj, banne mig inte ens för våra krukväxter hemma som bara dog, säger Maria Ingelsson.

Hon noterade också att tjejer på byrån hoppade av efter bara några år. Under juristutbildningen och tidigt i karriären reflekterade hon inte över ojämlika strukturer, trots att hon beskriver föräldrarna som feminister samt att hon på ett påtagligt sätt upplevde orättvisa. Hon och tvillingbrorsan behandlades olika i skolan. De var lika bra i matte, men han fick berömmet. Hon var den som tog plats och fick höra från lärare att det var hon som var pojken i tvillingparet.
– Det som många unga kvinnor brottas med, jag var absolut en av dem, är känslan att alla runt omkring verkar ha järnkoll, men själv undrar du om du verkligen har vad som krävs.

Hon blev intresserad av konceptet självkänsla och började läsa böcker. Tillsammans med en kollega startade hon ett nätverk för yngre rådgivare och de började prata om känslan att inte räcka till.
– Bara att kunna prata om det gjorde jättemycket. Att få höra om när andra gjort fel, men att det mesta faktiskt går att rätta till, säger Maria Ingelsson.
Hon har alltid haft en stark vilja och inte slagit av på takten förrän hon nått sitt mål. Men det räcker inte att vara ambitiös och målinriktad på en affärsjuridisk byrå, menar hon.
– Du har stora krav från klienter och kolleger att alltid leverera och om du är kvinna går du dessutom mot strömmen både i firman och enligt samhällets norm. Börjar du tvivla på att du räcker till och ser tjejer runt dig droppa av och det finns väldigt få eller kanske ingen kvinnlig förebild bland delägarna, så kan tvivlet få dig att ge upp.
Maria Ingelsson har haft bra stöd av mentorer som hon har kunnat tala med om både karriär och privatliv.  
– Och jag har en fantastisk man som alltid delat lika på hemarbetet. Under tiden jag jobbade som mest tog han merparten av markservicen.

Maria Ingelsson har alltid varit öppen inför sina barn om att arbetet är viktigt för henne. De vet att de har högst ­prioritet, men ibland kräver arbetet sena kvällar och aktivitet på semestern.
– Jag vill inte skylla på jobbet om jag kommer hem sent en kväll efter ett klientevent. Då sänder jag ju signalen att jag hellre vill vara hemma men inte kan sätta gränser mot mitt jobb.

I gengäld har hon ett flexibelt schema där hon kan jobba mycket hemifrån. Det gör att hon kan vara med på barnens lucia och körkonserter och tillbringa längre perioder i stugan i Järvsö.
Maria Ingelsson vill uppmana unga tjejer att satsa på att bli delägare på en affärsjuridisk byrå.
– När du blir partner tillkommer att du får vara med och driva företag. För mig blev det nog också lite lättare att slappna av – jag kände mig på nåt vis mer trygg i att jag räckte bra som den jag var.
Knuten som affärsbyråer måste lösa för att få större mångfald bland delägarna, enligt Ingelsson, är ekvationen jobb-familj-fritid både för unga män och unga kvinnor. Hon föreslår mer flexibla arbetstider, visa uppriktig förståelse för VAB och särlösningar, låta det vara okej att dra ner på takten i några år när barnen är små och tillhandahålla tekniska verktyg för att jobba hemifrån.
– Men sedan har vi ett problem som ligger mer på ett strukturellt plan. Kvinnor behöver i dag ofta överleverera för att kunna mäta sig med männen. En kvinnas misstag eller snedsteg straffas hårdare än en mans.

Maria Ingelsson anser dessutom att kraven på vad som krävs för att bli delägare är diffusa, och kvinnor har svårare att hitta det interna nätverk som krävs för att bli insläppt ”i gänget”.
– Men jag tror att mycket av det jag nämnt håller på att ändras, det tror jag verkligen, säger hon.

Tema : Allt om din lön

Allt om din lön

Att trivseln på jobbet beror på mer än lönen innebär inte att den är oviktig. Tvärtom. En gång året om betygsätts din arbetsprestation på ett sätt som inte kan misstolkas. Det väcker känslor – och de är inte alltid positiva. Kanske är det därför som lönesamtalen skapar stress och osäkerhet bland både medarbetare och chefer.

  • 22 februari

Lösningen : Graviddilemma

Illustration: Tove Hennix

Olagligt att missgynna gravida

Som kandidat kan du få frågan om du ska skaffa barn snart. Eller om du varit sjuk tidigare. Inga bekväma frågor, precis, och frågan är om de ens är lagliga att ställa. Här får du veta vad du måste, och vad du bör, avslöja under en jobbintervju.

  • 21 februari

Annons

Porträttet : Under ytan

Foto: Anna Rut Fridholm

Rädslan är en av Sofies drivkrafter

Sofie Lindblom sa upp sig från toppjobbet på Spotify. Hur vågade hon? "Är du inte lite rädd minst en gång i veckan pushar du inte dig själv tillräckligt."

  • 21 februari
Under industrialiseringen såg man samma tendenser som under 2000-talets it-era. Under båda perioderna pressade sig människor mer och den psykiska ohälsan ökade.
Foto: Fotolia

Sjuknärvaro kostar mer än sjukfrånvaro

Tiden efter julhelgerna är flest sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Är vi mer sjuka då – eller har vi kanske jobbat halvsjuka för ofta året innan och plötsligt kommer ”ketchupeffekten”?

  • 8 februari

Annons

Tema : Jämlikhet i vardagen

Kvinnor som är ekonomer tjänar 8 091 kr mindre per månad än män i  samma yrke. Av det totala antalet delägare som antagits de senaste tre åren är 30 procent kvinnor. Andelen kvinnor som är delägare i de tio största byråerna är 13 procent.
Illustration: Jens Nyström

Ojämlikt arbetsliv gynnar ingen

Kvinnor tappar fart i karriären när de blir föräldrar, utrikes födda stoppas redan i dörren. Det är läget på arbetsmarknaden om vi läser statistiken.

  • 2 februari
Ett gäng från Guerilla office på kafé Sup46, i november 2016 Via appen Meetup, Facebook och Guerilla office hemsida delas information om var och när man samlas, vanligtvis en hotellobby eller ett kafé. Initiativtagare är Vasilis Mavroudis och upplägget är
Foto: Vasilis Mavroudis

I delningsekonomin är kontoret bara ett klick bort

Frihet, enkelhet, valfrihet. Kraven på arbetsplatsen är i förändring. I den växande delningsekonomin blir det allt lättare att arbeta flexibelt. Nu är kontoret bara ett klick bort.

  • 5 december

Annons

Balans & livsstil : Njut av ledigheten

Karriärs livstilsrådgivare Fredrik Grythberg
Foto: Olof Holdar

Tagga ner med en 24-dagars stressdetox

Sällan är stressnivån så hög som när årets sista ledighet närmar sig. Därför  tycker jag du ska följa min detox och börja gå ner i varv redan den 1 december.

  • 30 november

KRÖNIKAN

Som de flesta andra kvinnliga journalister vet jag vad som väntar när jag öppnar inkorgen på datorn. Att internets personlighet har gått från att vara en nördig teknikkille med idéer om informations-frihet till ett högerextremt troll fixerat vid feminister är ingen nyhet.

KRÖNIKAN

Vardagen förvandlas lätt till ett maratonlopp

För ett tag sen tog jag en promenad på Söder i Stockholm, pratade i mobilen och stämde av några väldigt viktiga saker, sånt som – som vanligt – måste ordnas direkt. Medan jag gick där, isvinden låg på och jag var aningen sen dit jag skulle, fastnade blicken på en liten hund på trottoaren mittemot.

LYSSNA PÅ KARRIÄRS PODDAR

Populära Bodil Jönsson är tillbaka med nya boken ”Tio tankar om arbete” och parollen: ”Lagomarbete åt alla”. Dessutom säger hon att arbetet är vår tids hjärnspöke och att vi jobbar mycket mindre än vi tror.


Fler poddar att lyssna på

#9 Tagga ner och bli mer effektiv #8 Må bättre på jobbet #7 Amanda Lundeteg
Lyssna i iTunes

Coachen

Jag har läst att hjärnan rent fysiskt krymper av stress och att det är en av förklaringarna till varför det tar så lång tid att komma tillbaka efter en utbrändhet. Så hur ska jag göra för att hjärnan ska växa i stället? Hur ska jag tänka och leva? Förstår att frågan är svår men skulle ändå vilja få några riktlinjer som fungerar i vardagen.

Vad händer på ditt jobb?

Mejla red@tidningenkarriar.se och berätta!

Annons

Twitter

INSTAGRAM

Följ Karriär @tidningenkarriar