Torsdag 27 april

PORTRÄTTET

Pär Svärdson

”Det är få idéer
som blir något.”

Tema: Rekryteringstrender

Rekrytering: Här är alla nya vägar till jobb

Förr skapades ett jobb när platsannonsen publicerades. Intresserade skrev ansökningar och skickade cv. Någon anställdes. I dag är rekrytering en betydligt mer kreativ process med fler inblandade. Karriär har undersökt hur företag och medarbetare egentligen finner varandra på dagens arbetsmarknad.

Karriär har undersökt hur företag och medarbetare egentligen finner varandra på dagens arbetsmarknad.
Illustration: Rebecca Elfast

Rekryteringsbranschen växer – många bolag tar hjälp av specialister där stora rekryteringsbolagen blir större, små blir nischade.
Operativa chefer blir djupare involverade – vilket ger ett uppsving för olika tester då de inte har HR-avdelningens sakkunskap.
Digitaliseringen skapar nya rekryteringskanaler – och förändrar anställnings­formerna mot ökat frilansande i allt fler yrken.

Flera av de stora bemanningsbolagen utvecklar sig till ren rekrytering. Executive search-bolagen breddar sig till ledarskapsutbildningar, mentorprogram och andra tjänster. Samtidigt använder sig företagen och kandidaterna allt mer av digitala och direkta kontakter, som Linkedin och Facebook.
Henrik Bäckström är förbundsdirektör för branschorganisationen Bemanningsföretagen, en bransch som i dag sysselsätter även många akademiker både med konsultjobb och genom rekrytering. Han har scannat jobbmarknaden på olika appar: Instacruit vänder sig främst till finansbranschen, Resource till ingenjörer.
– Jag lade in mig själv för att undersöka Instacruit, berättar han.

Kandidaten laddar upp sin cv och fyller i vad man är intresserad av för tjänster. Sedan matchas profilen med rekryterare. Henrik Bäckströms profil matchades med ett tjugotal.
– Då får man gå vidare och välja vilka man vill ha kontakt med. Men det vanligaste sättet att få jobb är via kontakter, nätverk. Annars är den stora trenden att bemannings- och rekryteringsbolagen blir helhetsleverantörer, hovleverantörer till sina kunder, säger Henrik Bäckström.
– Rekryteringsföretagen blir substitut för dem som inte har nätverk. De går i god för kandidaten, om det inte funkar försämras bolagens rykte.

Rekryterings- och bemanningsbranschens tillväxt har en orsak i att Arbetsförmedlingen inte längre har arbetsgivarnas förtroende, hävdar han. Det bekräftas av Svenskt Näringslivs årliga undersökning av hur företag rekryterar: i år svarar 45 procent att de använder Arbetsförmedlingen, för 14 år sedan var det 64 procent.
Ulrika Spåls, är ordförande för Sveriges HR-Förening, och till vardags ansvarig för verksamhetsutveckling på Billerud Korsnäs. Sociala medier har absolut blivit ett viktigt redskap i rekryteringen, säger hon.
– Tidigare låg mer ansvar på hr, nu har det flyttats mer till den operativa chefen.
Samtidigt blir varje rekrytering viktigare:
– En felrekrytering kan bli väldigt dyr. Förutom att man tappar i leverans på just den befattningen kan det smitta hela avdelningen. Och ju mer samarbete en tjänst kräver, desto dyrare blir en felrekrytering, säger hon.
Om risken försvårar rekrytering i den privata sfären är byråkratin bromsklossen i offentlig sektor. Lagen om offentlig anställning kräver sin tribut berättar Carl-Johan Schnell, verksamhetsområdeschef för kompetensförsörjning på Försäkringskassan. I snitt anställer de 2 500 personer om året, vilket sysselsätter 14 heltidstjänster på hr-avdelningen, förutom de som hanterar annonsering och administration.

I ungefär 25 procent av rekryteringen tar de hjälp av Proffice. Men det är noga med ordningsfrågor och kvalitetssäkring.
– Vi lyder under lagen om offentlig anställning, varje rekrytering är ett myndighetsbeslut som kan överklagas i två veckor. Vi har inte råd att göra fel, det kostar oss en massa i administration, säger han och berättar om ett överklagande när rekryterande chef gjorde ett misstag och förvaltningsdomstolen tilldömde den överklagande tjänsten, säger Carl-Johan Schnell.
Annars jobbar de både traditionellt och digitalt. Linkedin och Facebook ger ”bra resultat” men de använder sig också av branschpressannonsering, jobbmässor och i sin egen extrapersonal-pool av studenter.
– Däremot kan vi inte hyra in bemanningspersonal. Försäkringshandläggare är ett ganska svårt jobb där man ska tolka både regler och läkarintyg och förmedla beslut på ett bra sätt.

Tema : Allt om din lön

Allt om din lön

Att trivseln på jobbet beror på mer än lönen innebär inte att den är oviktig. Tvärtom. En gång året om betygsätts din arbetsprestation på ett sätt som inte kan misstolkas. Det väcker känslor – och de är inte alltid positiva. Kanske är det därför som lönesamtalen skapar stress och osäkerhet bland både medarbetare och chefer.

  • 22 februari

Lösningen : Graviddilemma

Illustration: Tove Hennix

Olagligt att missgynna gravida

Som kandidat kan du få frågan om du ska skaffa barn snart. Eller om du varit sjuk tidigare. Inga bekväma frågor, precis, och frågan är om de ens är lagliga att ställa. Här får du veta vad du måste, och vad du bör, avslöja under en jobbintervju.

  • 21 februari

Annons

Porträttet : Under ytan

Foto: Anna Rut Fridholm

Rädslan är en av Sofies drivkrafter

Sofie Lindblom sa upp sig från toppjobbet på Spotify. Hur vågade hon? "Är du inte lite rädd minst en gång i veckan pushar du inte dig själv tillräckligt."

  • 21 februari
Under industrialiseringen såg man samma tendenser som under 2000-talets it-era. Under båda perioderna pressade sig människor mer och den psykiska ohälsan ökade.
Foto: Fotolia

Sjuknärvaro kostar mer än sjukfrånvaro

Tiden efter julhelgerna är flest sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Är vi mer sjuka då – eller har vi kanske jobbat halvsjuka för ofta året innan och plötsligt kommer ”ketchupeffekten”?

  • 8 februari

Annons

Tema : Jämlikhet i vardagen

Kvinnor som är ekonomer tjänar 8 091 kr mindre per månad än män i  samma yrke. Av det totala antalet delägare som antagits de senaste tre åren är 30 procent kvinnor. Andelen kvinnor som är delägare i de tio största byråerna är 13 procent.
Illustration: Jens Nyström

Ojämlikt arbetsliv gynnar ingen

Kvinnor tappar fart i karriären när de blir föräldrar, utrikes födda stoppas redan i dörren. Det är läget på arbetsmarknaden om vi läser statistiken.

  • 2 februari
Ett gäng från Guerilla office på kafé Sup46, i november 2016 Via appen Meetup, Facebook och Guerilla office hemsida delas information om var och när man samlas, vanligtvis en hotellobby eller ett kafé. Initiativtagare är Vasilis Mavroudis och upplägget är
Foto: Vasilis Mavroudis

I delningsekonomin är kontoret bara ett klick bort

Frihet, enkelhet, valfrihet. Kraven på arbetsplatsen är i förändring. I den växande delningsekonomin blir det allt lättare att arbeta flexibelt. Nu är kontoret bara ett klick bort.

  • 5 december

Annons

Balans & livsstil : Njut av ledigheten

Karriärs livstilsrådgivare Fredrik Grythberg
Foto: Olof Holdar

Tagga ner med en 24-dagars stressdetox

Sällan är stressnivån så hög som när årets sista ledighet närmar sig. Därför  tycker jag du ska följa min detox och börja gå ner i varv redan den 1 december.

  • 30 november

KRÖNIKAN

Som de flesta andra kvinnliga journalister vet jag vad som väntar när jag öppnar inkorgen på datorn. Att internets personlighet har gått från att vara en nördig teknikkille med idéer om informations-frihet till ett högerextremt troll fixerat vid feminister är ingen nyhet.

KRÖNIKAN

Vardagen förvandlas lätt till ett maratonlopp

För ett tag sen tog jag en promenad på Söder i Stockholm, pratade i mobilen och stämde av några väldigt viktiga saker, sånt som – som vanligt – måste ordnas direkt. Medan jag gick där, isvinden låg på och jag var aningen sen dit jag skulle, fastnade blicken på en liten hund på trottoaren mittemot.

LYSSNA PÅ KARRIÄRS PODDAR

Populära Bodil Jönsson är tillbaka med nya boken ”Tio tankar om arbete” och parollen: ”Lagomarbete åt alla”. Dessutom säger hon att arbetet är vår tids hjärnspöke och att vi jobbar mycket mindre än vi tror.


Fler poddar att lyssna på

#9 Tagga ner och bli mer effektiv #8 Må bättre på jobbet #7 Amanda Lundeteg
Lyssna i iTunes

Coachen

Jag har läst att hjärnan rent fysiskt krymper av stress och att det är en av förklaringarna till varför det tar så lång tid att komma tillbaka efter en utbrändhet. Så hur ska jag göra för att hjärnan ska växa i stället? Hur ska jag tänka och leva? Förstår att frågan är svår men skulle ändå vilja få några riktlinjer som fungerar i vardagen.

Vad händer på ditt jobb?

Mejla red@tidningenkarriar.se och berätta!

Annons

Twitter

INSTAGRAM

Följ Karriär @tidningenkarriar