Torsdag 25 maj

PORTRÄTTET

Sofie Lindblom

”Jag fick bli
min egen förebild”

Porträttet: Linus Jonkman

Självsam är stark

Han är mest känd för sina böcker, nu senast om poängen med att vara ensam, eller självsamhet. Men Linus Jonkmans egentliga jobb är att vara hr-chef på konsumentsajten Prisjakt, med intresse för psykologi och att rekrytera:
– Jag är urtrött på alla klyschor, att alla ska vara sociala lag­spelare. En bra arbetsplats behöver olika sorters människor.

Att kunna vara själv och stå ut med det är en egenskap som Linus Jonkman gärna ser hos medarbetarna. Det ökar kreativiteten och minskar stressen.
Foto: Johan Bergmark

Linus Jonkman har flugit in från Ängelholm och åker taxi i Krakow till Prisjakts kontor, som ligger på Michał Życzkowski-gatan, uppkallad efter vetenskapsmannen och Polens yngste professor genom tiderna.
Prisjakts verksamhet och sajt handlar också om ett slags vetenskap. Här går det att jämföra priser på allt möjligt, från schampo till gräsklippare. Konsumenterna skriver omdömen om tusentals prylar och mottot är ”kunskap före köp”.

Linus Jonkman pendlar till Polen och i dag ska han intervjua kandidaterna som vill bli teamledare.
– För online-bolag går det väldigt fort uppför eller väldigt fort nerför. För Prisjakt går det uppför och vi anställer hela tiden.
Oj! Linus Jonkman har just upptäckt att han glömde väskan i bilen – har taxin hunnit iväg, hur ska det gå?
Även om Linus Jonkman är en effektiv chef, författare, trebarnspappa och träningsälskare (med armar som limpor) har han uppenbarligen också ofullkomliga sidor. Det blir väskletning och paus i telefonsamtalet.
För tre år sedan kom hans storsäljande succébok Introvert: den tysta revolutionen, som betydde ett genombrott. Inte bara för Linus Jonkman utan också för de lågmälda och tålmodiga – det blev plötsligt coolt att presentera sig som inåtvänd.
Nu är det dags för uppföljaren Själv: kraften i egentid, som handlar om vikten av solitude eller ”självsamhet” på svenska.
– En del människor har liksom aldrig lärt sig att vara för sig själva, säger Linus Jonkman, som andas ut med den återfunna väskan i handen.
– När de saknar sällskap vet de inte hur de ska få tiden att gå.
Vinsterna av självsamhet är flera: ökad kreativitet, minskad stress, större förmåga att fatta kloka beslut och möjligheten att bli unfuckwithable – oomkullrunkelig. Vilket inte låter så dumt.
Tack vare en personal på 170 anställda får hr-chefen Linus Jonkman praktisk nytta av intresset för psykologi och kan testa sina tanketrådar i vardagen.
– Min styrka är att det jag teoretiserar om i böckerna har jag också prövat i verkligheten. Jobbet föder många idéer till böcker.

Förutom i Sverige och Polen har Prisjakt etablerat sig i Norge, Finland, Storbritannien, Irland och Nya Zee­land, med ”ännu fler länder på gång”. Medelåldern är låg i organisationen och färgerna på kontoret i Krakow påminner om bollhav:
– Hela lokalen är färglagd enligt vår grafiska profil – rött, gult och blått. Vi brukar säga att Prisjakt i Polen är mera Prisjakt än vad vi är i Sverige.
De som söker jobb på Krakowkontoret är ofta rätt skakiga under intervjuerna, vilket enligt Linus Jonkman är fullt begripligt:
– Polen har inte samma trygghet socialt och ett jobb får en större betydelse än i Sverige. Alla är ohyggligt nervösa, men ingen är rädd för att säga det.
Enligt Linus Jonkman gillar personalen i Polen att de kan vara sig själva. Ingen behöver vara rädd för att prata med cheferna, som inte heller skriver rapporter vid sena ankomster.
– Vi gillar att se på våra anställda som riktiga människor, med riktiga och viktiga intressen. Alla som jobbar hos oss kan till exempel lägga två timmar i veckan av arbetstiden på träning och det ses som ganska så generöst.

När Linus Jonkman rekryterar söker han människor som tar stort ansvar. En av testfrågorna kan vara: ”Om alla på företaget skulle ha samma lön, vilken typ av roll skulle du vilja ha?”
– Då vet jag om den som söker ett chefsjobb är statusdriven eller om det finns ett genuint intresse för ledarskap. Ibland händer det att folk först svarar ärligt, för att sedan komma på att ”just det, jag söker ju ett chefsjobb” och inser vad de har sagt.
Vid internrekryteringar tänker Linus Jonkman på att det inte alltid är de mest utåtriktade som är bäst lämpade för att ta ett kliv upp i organisationen.
– Ibland dyker det upp personer som jag inte lagt märke till över huvud taget, men när de svarar på frågor är de insiktsfulla med en stark självkänsla utan att ta så mycket plats.
Enligt Linus Jonkman är faktiskt majoriteten av dem som jobbar på Prisjakt introverta. Förklaringen är enkel:
– Vid en tidig rekrytering fick de som sökte jobb granska en databas under 24 timmar, med uppgiften att hitta så många fel som möjligt. Eftersom introverta är bättre på att tåla enformiga uppgifter filtrerades de mest extroverta bort och vi skapade därmed embryot till vår företagskultur.

Ett sätt att få Linus Jonkman att gå i gång är att hojta KONTORSLANDSKAP. Varför? Svaret kommer snabbt: det är ett kontraproduktivt elände, som stressar och sänker produktiviteteten, enligt de flesta studier.
– Det enda skälet att landskapen finns är ekonomi, inget annat. Det är helt enkelt billigt. De som vill kläcka idéer, jobba koncentrerat och vara riktigt produktiva ska sitta i ostörda utrymmen.
Men ändå kör Prisjakt med kontorslandskap (det är ju billigt), men har löst en del av eländet med att okeja stora hörlurar under arbetstid, erbjuda grupp- och avskilda rum och den som blir uppringd lämnar landskapet på två röda sekunder.
– Hos oss är det verkligen biblioteks­tyst och telefondisciplinen är fanatisk, säger Linus Jonkman och fortsätter:
– Vi har landskap mest av historiska skäl och är på väg bort från dem, genom att dela av ytorna i mindre rum. Ett sätt att kompensera är en stor respekt för ljud och att skapa smarta placeringar. Exempelvis att alla sitter med ryggen mot en vägg för att minimera störande rörelser.

Som hr-chef gillar Linus Jonkman att leka, att gejmifiera arbetsplatsen, alltså att erbjuda roliga uppdrag (ibland med lönebonus) för dem som gillar utmaningar.
– Det kan vara ett erbjudande om att hålla föreläsningar för kollegerna eller att tävla om vem som kommer ihåg flest av talet pi:s decimaler. En tjej kunde 735 stycken och vann.
Men den största delen av hr-arbetet handlar om att vara både operativ och strategisk, om arbetsplatsens kultur och värdegrund och om att kunna formulera det som är viktigt:
– Att skriva ner vad som räknas som talang på arbetsplatsen och vilka typer av attityder som funkar, är väldigt bra.

Teori och praktik, böcker och chefskap, än så länge fungerar kombinationen för Linus Jonkman, 40, som gillar att Prisjakts vd är elva år yngre, ”det skapar en speciell ton i bolaget”.
– Vi har modet att inte luta oss mot gamla mallar, säger Linus Jonkman, som efter tre år på Prisjakt tänker fortsätta ett tag till:
– Det är alltid kul att tillhöra ett vinnande lag. Då slipper man fundera på om det finns ett jobb i morgon också.

---

Lyssna på Karriärs podd med Linus Jonkman, Han berättar om stress, ensamhet och sin aversion mot kontorslandskap.

---

Balans & livsstil : Få ihop pusslet

Karriärs livstilsrådgivare Fredrik Grythberg
Foto: Olof Holdar

Släpp kravlistan och hitta harmoni

Livspusslet är inte omöjligt att lägga, så länge det inte finns för många bitar. Sluta jaga klocktid, sänk upplevda krav, prioritera vid rätt tillfälle och glöm ”work-life balance”. 

  • 24 maj

Porträttet : Under ytan

Foto: Linus Dundahl-Djerf

Två veckor förändrade allt

Ett besked som ställde allt på ända fick Erik Engellau-Nilsson att skärskåda sitt liv. Det ledde till att han lämnade både USA och jobbet som kommunikationschef på betallösningsföretaget Klarna, för att flytta hem till Stockholm och axla rollen som vd för stiftelsen Norrsken Foundation. I dag jobbar han för att ge tillbaka.

  • 22 maj

Annons

Tema : 24 unga stjärnor

Foto: Magnus Glans

24 unga stjärnor

Det vimlar av unga talanger. Här är några av dem som redan visat framfötterna. Karriär listar 24 kommande stjärnor.

  • 11 maj

Ledarskap : Kärlek på jobbet

Foto: Shutterstock

Kollegornas kärlek ställer krav på chefen

En av åtta svenskar har träffat sin partner på arbetsplatsen. Kärlek på jobbet kan vara en positiv kraft, men ställer också stora krav på ledarskapet. Vad ska du som chef göra när det hettar till mellan två medarbetare?

  • 4 maj

Annons

Ärendet : Jusek griper in

Illustration: Rebecca Elfast

Ledningen ville få bort Karin

Ledingen kom med otydliga och mycket fula anklagelser utan några som helst bevis. Ombudsmannen beskriver stämningen som ovanligt otrevlig och satte stopp för arbetsgivarens mobbning.

  • 3 maj

Porträttet : Under ytan

Foto: Gunnar Seijbold

Lisa Lindström reste sig ur rullstolen och blev designprofet

Teknik har blivit för viktigt att lämnas åt tekniker. Kommunikatörer måste kliva fram och göra teknik begriplig. – Kod är ett språk. Vi behöver fler ”översättare” och multidisciplinära team, säger Lisa Lindström, vd för designbyrån Doberman, som sedan hon reste sig ur rullstolen är närmast besatt av att ta tillvara varje människas verkliga förmåga.

  • 27 april

Tema : Allt om din lön

Allt om din lön

Att trivseln på jobbet beror på mer än lönen innebär inte att den är oviktig. Tvärtom. En gång året om betygsätts din arbetsprestation på ett sätt som inte kan misstolkas. Det väcker känslor – och de är inte alltid positiva. Kanske är det därför som lönesamtalen skapar stress och osäkerhet bland både medarbetare och chefer.

  • 22 februari

Lösningen : Graviddilemma

Illustration: Tove Hennix

Olagligt att missgynna gravida

Som kandidat kan du få frågan om du ska skaffa barn snart. Eller om du varit sjuk tidigare. Inga bekväma frågor, precis, och frågan är om de ens är lagliga att ställa. Här får du veta vad du måste, och vad du bör, avslöja under en jobbintervju.

  • 21 februari
Under industrialiseringen såg man samma tendenser som under 2000-talets it-era. Under båda perioderna pressade sig människor mer och den psykiska ohälsan ökade.
Foto: Fotolia

Sjuknärvaro kostar mer än sjukfrånvaro

Tiden efter julhelgerna är flest sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Är vi mer sjuka då – eller har vi kanske jobbat halvsjuka för ofta året innan och plötsligt kommer ”ketchupeffekten”?

  • 8 februari
Ett gäng från Guerilla office på kafé Sup46, i november 2016 Via appen Meetup, Facebook och Guerilla office hemsida delas information om var och när man samlas, vanligtvis en hotellobby eller ett kafé. Initiativtagare är Vasilis Mavroudis och upplägget är
Foto: Vasilis Mavroudis

I delningsekonomin är kontoret bara ett klick bort

Frihet, enkelhet, valfrihet. Kraven på arbetsplatsen är i förändring. I den växande delningsekonomin blir det allt lättare att arbeta flexibelt. Nu är kontoret bara ett klick bort.

  • 5 december

KRÖNIKAN

När jag flyttade till London för fem år sedan hyrde jag in mig på ett frilanskontor. Ett ...

Coachen

Nu är det dags för vårens kickoff. Den här gången ska vi konferera på en kursgård i fyra dagar, hela helgen tas i anspråk. Dessutom ska vi ut på forsränning. Jag vill inte åka. Jag är ensamstående med två barn och det är svårt att ordna med barnvakt. Kollegerna brukar bli fulla och det är alltid någon som gör bort sig. 

Chefen tycker att det här är en förmån för personalen. Är det ens möjligt att säga nej på ett bra sätt? 

KRÖNIKAN

Vi nytänkare äger framtiden

Nu är det dags igen. Visst känner du det i luften? Den blir mildare, sommartiden är redan här och strax är luften så varm att vinterjackan får flytta till förrådet och bytas ut mot något coolare.

Vad händer på ditt jobb?

Mejla red@tidningenkarriar.se och berätta!

Annons

INSTAGRAM

Följ Karriär @tidningenkarriar

Twitter