Torsdag 27 april

PORTRÄTTET

Pär Svärdson

”Det är få idéer
som blir något.”

Porträttet: Christina Forsberg

Hon tackar när hon får kritik

Vänlig och prisbelönt, leende och lyssnande. Det låter som den ideala ledaren. Och kanske är Christina Forsberg, generaldirektör på CSN, just det. Nu har hon ansvaret för att staten blir ännu bättre på att driva in studieskulder.

Christina Forsberg är generaldirektör för CSN
Foto: Gunnar Seijbold

När Christina Forsberg får kritik svarar hon gärna med ett tack. Och när någon tycker att hon är jobbig, håller hon med,
"jag ger mig inte i första taget." Hon tror på öppenhet och på kombinationen hjärta och hjärna.
– Gullig? Nej, det är jag absolut inte. Att leta efter generaldirektörens rum är bara slöseri med tid.
Hon har inget. Varken i Gävle, eller någon annanstans på de elva orter där Centrala studiestödsnämnden, CSN, håller till.
I stället står hon ute i kontorslandskapet, precis som alla andra, för att vara nära verksamheten och snappa upp
det som händer när myndigheten "gör studier möjligt", som är CSN:s paroll. En tillfällig besökare skulle inte
kunna gissa vem som är generaldirektör bland de 40 handläggarna på Gävlekontoret, vilket inte är någon slump.

Christina Forsberg vet redan att det är hon som är chef och tror på sin förmåga att leda. Och när det behövs, då tar hon till ett HYSCH!
– Här måste ni vara tysta, säger generaldirektören när hon välkomnar Karriär och lägger pekfingret över munnen. Sedan styr hon mot ett föreläsningsrum, håller koll på klockan och tar smidigt över intervjun.
Låter det bryskt? Inte ett dugg. Vänlighet, som ett sätt att nå framgång, hyllas av allt fler och Christina Forsberg är så pass bra på balansgången mellan omtänksamhet och beslutsfattande att hon 2015 valdes till Årets chef. Från början jurist, därefter 13 år inom Kronofogden och 2008 utsedd av regeringen till Gävleborgs länspolismästare. Då talade hon om "stor ödmjukhet", vilket var klokt: en ung kvinna utan poliserfarenhet riskerar att möta viss skepsis.
– Ena hälften sa "välkommen", andra tänkte att det inte skulle gå.

Som chef i uniformsskjorta och slips ("inte min favorit, inte särskilt kvinnligt") gjorde Christina Forsberg kulturrevolution. För att på bästa sätt tjäna människor och samhället bytte Polisen fokus: bort från procentsiffrorna till omtanken om en liten flicka. Symbolen blev fyraåringen Ella, som syntes på verksamhetsplanen och var den nya utgångspunkten för att smartare lösa uppdraget: "Hur påverkas Ella av våra beslut?"
– Hon hjälpte oss att komma närmare våra känslor och då är det lättare att förändra.

På sin Linkedin-sida konstaterar Christina Forsberg att satsningen ledde till "ökat förtroende från brottsoffer, förbättrad service åt allmänheten, färre ungdomar misstänkta för brott och minskat våld i publika miljöer".
Att sedan prisas som chef blev den där extra, betydelsefulla belöningen:
– Jag får många förfrågningar om att föreläsa, vilket ger mig återkoppling och skapar nya idéer.

Just återkoppling är något som Christina Forsberg gärna pratar om, alltså att möta medarbetarna och vara nyfiken på vilka de är och vad de vill. Fråga och lyssna är bättre än att stänga in sig på chefsrummet.
– Det handlar om att vara modig, att utsätta sig. Visa gärna att medarbetarnas åsikter är viktiga. Men var också tydlig med om du håller med eller om du inte gör det, säger Christina Forsberg och visar runt bland medarbetarna, som svarar på frågor om lån och finansiering av studier.
– Det är ovanligt med arga samtal, säger handläggaren Carina Norström. Först gäller det att försöka få dem att lugna ner
sig, men viktigast är att komma underfund med varför de är upprörda.

I våras konstaterade Riksrevisionen att CSN kan bli bättre på att driva in obetalda studieskulder. 2015 var svenskarna skyldiga 207 miljarder kronor och kreditförlusterna låg på 520 miljoner kronor, trots att cirka 90 procent av dem som bor i Sverige betalar tillbaka sina lån. Dessutom ökar de organiserade bidragsbrotten, till exempel genom förfalskade studieintyg. När Christina Forsberg utsågs till generaldirektör, även denna gång av regeringen, förklarade dåvarande gymnasieminister Aida Hadzialic att hon var glad över att anställa en person som varit indrivningschef på Kronofogden, eftersom CSN inte är någon "välgörenhetsorganisation".
– För att vårt system ska hålla måste människor betala tillbaka, säger Christina Forsberg och ritar en cirkel i luften, ett kretslopp mellan skatteintäkter och statens utgifter.
– Vi vill visa att det är viktigt att få in skulderna, att de som håller sig undan inte slipper betala. Det handlar om våra
gemensamma pengar och den framtida generationens möjligheter att förverkliga sina drömmar.

Christina Forsbergs mamma, sjuksköterska precis som pappan, uppmuntrade till studier, "hon peppade alltid". Att läsa juridik visade sig vara rätt för äldsta dottern i syskonskaran:
– Det började på högstadiet med ett studiebesök på tingsrätten i Uppsala. Jag blev helt fascinerad av spelet mellan den
misstänkte, advokaten och domstolen. Där valde jag inriktning, jag ville skapa förutsättningar för demokratin, att det
inte får gå till hur som helst.
Men hur var det nu med ledarskapet? För att få medarbetarna att gå åt samma håll satsar Christina Forsberg på "paraplytänkande": chefen skapar lugn och ro så att medarbetarna kan göra sitt bästa.
– Det är de som driver utvecklingen. En del kan vara svåra att läsa, men jag bygger relationer och tänker att öppenhet
föder öppenhet.

Tre punkter är särskilt viktiga:
1. Involvera medarbetarna. Där ligger nyckeln till framgången.
2. Lista både det som kan göras ("brutto") och det som ska göras ("netto").
3. Ha alltid koll på uppdraget.

Vid ett tillfälle när hon som nybliven länspolismästare åkte runt på sin "Christinagata" för att lära känna medarbetarna, berättade hon om sin tro på återkoppling. En erfaren, manlig medarbetare lutade sig fram och förklarade: "En sak ska du ha klart för dig, jag vill inte ha någon återkoppling av dig. Är det någon som ska ge mig det, så är det en åklagare".
– Jag blev överraskad, men fann mig snabbt och svarade "tack för att du berättade hur du vill ha det".
Hennes senaste idé kring återkoppling gäller dem som betalat och till slut betalat klart på sina studielån:
– De bidrar till att andra får motsvarande möjlighet och borde få mer uppskattning av oss – varför inte i form
av ett skriftligt tack?

Tema : Allt om din lön

Allt om din lön

Att trivseln på jobbet beror på mer än lönen innebär inte att den är oviktig. Tvärtom. En gång året om betygsätts din arbetsprestation på ett sätt som inte kan misstolkas. Det väcker känslor – och de är inte alltid positiva. Kanske är det därför som lönesamtalen skapar stress och osäkerhet bland både medarbetare och chefer.

  • 22 februari

Lösningen : Graviddilemma

Illustration: Tove Hennix

Olagligt att missgynna gravida

Som kandidat kan du få frågan om du ska skaffa barn snart. Eller om du varit sjuk tidigare. Inga bekväma frågor, precis, och frågan är om de ens är lagliga att ställa. Här får du veta vad du måste, och vad du bör, avslöja under en jobbintervju.

  • 21 februari

Annons

Porträttet : Under ytan

Foto: Anna Rut Fridholm

Rädslan är en av Sofies drivkrafter

Sofie Lindblom sa upp sig från toppjobbet på Spotify. Hur vågade hon? "Är du inte lite rädd minst en gång i veckan pushar du inte dig själv tillräckligt."

  • 21 februari
Under industrialiseringen såg man samma tendenser som under 2000-talets it-era. Under båda perioderna pressade sig människor mer och den psykiska ohälsan ökade.
Foto: Fotolia

Sjuknärvaro kostar mer än sjukfrånvaro

Tiden efter julhelgerna är flest sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Är vi mer sjuka då – eller har vi kanske jobbat halvsjuka för ofta året innan och plötsligt kommer ”ketchupeffekten”?

  • 8 februari

Annons

Tema : Jämlikhet i vardagen

Kvinnor som är ekonomer tjänar 8 091 kr mindre per månad än män i  samma yrke. Av det totala antalet delägare som antagits de senaste tre åren är 30 procent kvinnor. Andelen kvinnor som är delägare i de tio största byråerna är 13 procent.
Illustration: Jens Nyström

Ojämlikt arbetsliv gynnar ingen

Kvinnor tappar fart i karriären när de blir föräldrar, utrikes födda stoppas redan i dörren. Det är läget på arbetsmarknaden om vi läser statistiken.

  • 2 februari
Ett gäng från Guerilla office på kafé Sup46, i november 2016 Via appen Meetup, Facebook och Guerilla office hemsida delas information om var och när man samlas, vanligtvis en hotellobby eller ett kafé. Initiativtagare är Vasilis Mavroudis och upplägget är
Foto: Vasilis Mavroudis

I delningsekonomin är kontoret bara ett klick bort

Frihet, enkelhet, valfrihet. Kraven på arbetsplatsen är i förändring. I den växande delningsekonomin blir det allt lättare att arbeta flexibelt. Nu är kontoret bara ett klick bort.

  • 5 december

Annons

Balans & livsstil : Njut av ledigheten

Karriärs livstilsrådgivare Fredrik Grythberg
Foto: Olof Holdar

Tagga ner med en 24-dagars stressdetox

Sällan är stressnivån så hög som när årets sista ledighet närmar sig. Därför  tycker jag du ska följa min detox och börja gå ner i varv redan den 1 december.

  • 30 november

KRÖNIKAN

Som de flesta andra kvinnliga journalister vet jag vad som väntar när jag öppnar inkorgen på datorn. Att internets personlighet har gått från att vara en nördig teknikkille med idéer om informations-frihet till ett högerextremt troll fixerat vid feminister är ingen nyhet.

KRÖNIKAN

Vardagen förvandlas lätt till ett maratonlopp

För ett tag sen tog jag en promenad på Söder i Stockholm, pratade i mobilen och stämde av några väldigt viktiga saker, sånt som – som vanligt – måste ordnas direkt. Medan jag gick där, isvinden låg på och jag var aningen sen dit jag skulle, fastnade blicken på en liten hund på trottoaren mittemot.

LYSSNA PÅ KARRIÄRS PODDAR

Populära Bodil Jönsson är tillbaka med nya boken ”Tio tankar om arbete” och parollen: ”Lagomarbete åt alla”. Dessutom säger hon att arbetet är vår tids hjärnspöke och att vi jobbar mycket mindre än vi tror.


Fler poddar att lyssna på

#9 Tagga ner och bli mer effektiv #8 Må bättre på jobbet #7 Amanda Lundeteg
Lyssna i iTunes

Coachen

Jag har läst att hjärnan rent fysiskt krymper av stress och att det är en av förklaringarna till varför det tar så lång tid att komma tillbaka efter en utbrändhet. Så hur ska jag göra för att hjärnan ska växa i stället? Hur ska jag tänka och leva? Förstår att frågan är svår men skulle ändå vilja få några riktlinjer som fungerar i vardagen.

Vad händer på ditt jobb?

Mejla red@tidningenkarriar.se och berätta!

Annons

Twitter

INSTAGRAM

Följ Karriär @tidningenkarriar