Torsdag 27 april

PORTRÄTTET

Pär Svärdson

”Det är få idéer
som blir något.”

Porträttet: Under ytan

Apoteas vd har receptet för lyckad e-handel

Pär Svärdson kallas för e-handelns Zlatan och avslöjar gärna receptet för att göra nätsuccé: billigt, snabbt och ett stort sortiment.
– I min familj var entreprenör något fint, till skillnad från att vara byråkrat.

Hemligheten sitter i detaljerna – Pär Svärdson gillar inte slarv. I stället tycker han om att hålla koll på det mesta och åker ofta till Apoteas lokaler i Morgongåva. Där pratar han med personalen och undersöker vad som kan bli ännu bättre. Ständigt klädd
Foto: Petra Kyllerman, Viktor Andersson/Grafikeriet

I bland dyker det upp människor som genomtrivs med livet. De är inte vanliga, men det är lätt att lägga märke till dem när de kommer gående i en kontorskorridor. Pär Svärdson har, som på de flesta pressbilder, jeans och kortärmad tröja med seglingslogga, och hälsar med en skavd värmemugg i andra handen.

Att han ser ut att var synnerligen nöjd med det mesta är inte så konstigt: han har hittat på sitt eget jobb, det går väldigt bra och han behöver inte ha slips och skjorta. I stället är Apoteas vd iförd ett par flammande skateboard-slippers när han fyller på i huvudkontorets diskmaskin.
– Du måste jobba hårt för att bli duktig och det är få idéer som blir något, säger Pär Svärdson och summerar sin filosofi:
– Om man bara tänker på att tjäna pengar funkar det inte i längden. Om man i stället satsar på att göra något bra är sannolikheten mycket större att man också tjänar mycket mer.

Att sajten Apotea.se är en framgångssaga syns tydligt: priserna och diplomen längs väggarna är betydligt fler än antalet anställda vid kaffeapparaten, vilket inte är så konstigt – organisationen är liten och Pär Svärdson hyllas överallt. Dels för sina ekonomiska framgångar, dels för stödet till välgörenhetsorganisationer.
– Det är rätt enkelt, säger Pär Svärdson. För att nå ut till dagens unga måste man vara ett vettigt varumärke. Vi ska stå för något bra, personalen måste gilla sitt jobb och därför stödjer vi bland annat SOS Barnbyar. Vi var nyligen i Kambodja och såg vad de gör för föräldralösa barn, mycket inspirerande. Mitt arbete handlar om mycket mer än att sälja.

Eftersom vd Pär Svärdson är en utpräglad serieentreprenör har Apotea gott om sällskap i kontorshuset ”Tetragon,” för övrigt en gång byggt av företags­ledaren Axel Wenner-Gren som grundade Elektrolux, men som efter flera felsatsningar i princip dog ruinerad 1961.
Den där historien verkar inte bekymra Pär Svärdson, som satsar vidare på e-butikerna Babyland, Vinoteket och Discshop, liksom Happy Yachting för seglingstillbehör, och så de stora planerna på nya framgångar med Delitea och mathandel på nätet.
– Jag är höjdrädd, säger Pär Svärdson och syftar på sin återhållsamhet; de alltför galna idéerna lämnas därhän.
Inne i kontorets Östersjörum (här handlar det om Apoteas miljö­arbete, bland annat har produkter som innehåller mikroplaster tagits bort ur sortimentet) berättar Pär Svärdson om uppväxten, om pappa och mamma och tonåren i Västervik. Mamma jobbade med ”något administrativt i kommunen”, pappa körde eget. Han satsade. Vågade. Men det verkar inte ha gått så bra.
– Nej, han var… lite väl riskbenägen. Mamma var oerhört mycket försiktigare. Det gick ingen nöd på oss, men det var inte åt andra hållet heller.

Pär har en tydligt rebellisk sida, kanske från pappan, vilket har lett till att han inte är med i någon arbetsgivarorganisation (”varför ska jag vara det?”). Personalen som packar mediciner på det snabbväxande lagret i Morgongåva, fyra mil väster om Uppsala, är hur som helst på väg att få kollektiv­avtal (”vi har redan motsvarande villkor, i min värld är det här en ganska odramatisk sak”).
Dessutom gillar han och har fått hjälp av en annan selfmade man, född entreprenör – Anders Wall. Både Svärdson och Wall började sin affärskarriär med att sälja kaniner (!): Wall sålde slaktade under kriget, Svärdson nöjde sig med att erbjuda levande.

När han tillsammans med kollegan Fabian Fischer, i dag utvecklings­ansvarig på Apotea, skulle dra igång e-bokhandeln Adlibris 1997 fick de hjälp av finansmannen Anders Wall, som grundade Morgongåva företagspark.
Att hyra stort, även i Morgongåva, var för dyrt. Okej, sa Anders Wall, och lät grabbarna betala för det de behövde, hyrutrymmet markerades med tejp i golvet, som flyttades ut allt eftersom affärerna gick bättre.
Fiffigt, generöst och praktiskt. Adlibris med sin röda logga gick bra, och såldes till Bonnierkoncernen 2005 (”kanske lite för tidigt, men vi slog till och jag köpte en båt”), och några år senare föddes Apotea, som också har en röd logga. Och det går bra: rekordet 2016 var 23 000 ivägskickade paket på en enda dag.

Pär Svärdson hade vid 47 års ålder lätt kunnat gå i pension och som kappseglare kämpat mot målet på heltid: en VM-medalj. Men det är inte hans stil.
Tillsammans med ett troget gäng från Adlibris-tiden har Pär Svärdson fullt upp med att trimma de nuvarande affärerna och hitta nya: att komma på idéer är lätt, att komma på bra idéer är svårare.
– Jag jobbar gärna i många år till. Min utmaning är att inte sätta igång för många grejor. Blir det för mycket, riskerar det att inte bli lika väl genomfört. För att det ska gå bra måste man vara engagerad i varenda detalj.

Här tar han en paus i samtalet om sig själv och hyllar företagsamhet mer generellt, och påminner om att alla de stora svenska företagen kommer från småfirmor. Sedan är det dags för poängen med utbildning. Efter många år vid Linköpings universitet, och färdig civilekonom och civilingenjör, är han övertygad:
– Det är smart att plugga. Jag gillade verkligen livet på universitetet och trivdes socialt. Betygen spelade inte så stor roll utan det viktiga är att träna på att tänka. Jag har haft nytta av det metodiska i ingenjörsutbildningen och ekonomin har jag förstås kunnat använda i företagandet.

Trots sina dubbla examina är han under anställningsintervjuer mer intresserad av attityd, personlighet och känsla än utbildningsbakgrund. Han säger att han aldrig mer tänker söka ett jobb, det behöver han inte. Men han vet hur det går till, efter att ha misslyckats i början av karriären.
– Jag sökte jobb som it-konsult på Accenture men fick nej. När jag ringde upp och frågade vad jag hade gjort för fel fick jag svaret att jag hade skrivit en ansökan som kunde ha gått till vilket företag som helst. Jag måste vara mycket mer specifik, ”varför vill jag jobba just här?” Jag skickade in en ny ansökan – och fick jobbet.

I Morgongåva går affärerna så bra att Apotea ska nyanställa ytterligare 50 personer och utöka det 5 000 kvadratmeter stora lagret med ett tält på 500 kvadratmeter.
Nästa steg i e-handelsbygget är mat. Delitea ska lyckas med sin typiska slogan i Pär Svärdsons anda: ”Fri frakt. Låga priser. Stort sortiment.”
– Om man frågar hur man själv vill ha det när man handlar på nätet, då blir det tydligt vad man ska göra, säger Pär Svärdson. Inte oväntat fungerar stort sortiment, snabba leveranser och låga priser. Men många har inte fattat det här. De har i stället begränsat utbud, höga priser i hemlighet och levererar långsamt. Märkligt.

I första hand är det unga kvinnor i storstäder som handlar apoteksvaror på nätet (”inte så konstigt, storstäderna ligger alltid före”) och han är inte särskilt bekymrad över om hans e-affärer skulle leda till butiksdöd.
– Nej, det är viktigare för mig att hålla priserna nere så att ensam­stående småbarnsmammor har råd att handla. Det kommer alltid att finnas småbutiker för de som gillar att gå och titta och känna på prylarna. Själv gillar jag inte att handla över huvud taget.

En timmes intervjutid har blivit en och en halv och nästa besökare får veta att ”Pärs morgonmöte har dragit ut lite på tiden”. Det är påfallande avslappnat, vilket syns på Apoteas sajt: här ligger både direktnumret till Pär Svärdsons mobil och hans egen e-postadress.
– Chefen är viktig som föredöme. Man bygger inte något själv. Man bygger alltid tillsammans.

Tema : Allt om din lön

Allt om din lön

Att trivseln på jobbet beror på mer än lönen innebär inte att den är oviktig. Tvärtom. En gång året om betygsätts din arbetsprestation på ett sätt som inte kan misstolkas. Det väcker känslor – och de är inte alltid positiva. Kanske är det därför som lönesamtalen skapar stress och osäkerhet bland både medarbetare och chefer.

  • 22 februari

Lösningen : Graviddilemma

Illustration: Tove Hennix

Olagligt att missgynna gravida

Som kandidat kan du få frågan om du ska skaffa barn snart. Eller om du varit sjuk tidigare. Inga bekväma frågor, precis, och frågan är om de ens är lagliga att ställa. Här får du veta vad du måste, och vad du bör, avslöja under en jobbintervju.

  • 21 februari

Annons

Porträttet : Under ytan

Foto: Anna Rut Fridholm

Rädslan är en av Sofies drivkrafter

Sofie Lindblom sa upp sig från toppjobbet på Spotify. Hur vågade hon? "Är du inte lite rädd minst en gång i veckan pushar du inte dig själv tillräckligt."

  • 21 februari
Under industrialiseringen såg man samma tendenser som under 2000-talets it-era. Under båda perioderna pressade sig människor mer och den psykiska ohälsan ökade.
Foto: Fotolia

Sjuknärvaro kostar mer än sjukfrånvaro

Tiden efter julhelgerna är flest sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Är vi mer sjuka då – eller har vi kanske jobbat halvsjuka för ofta året innan och plötsligt kommer ”ketchupeffekten”?

  • 8 februari

Annons

Tema : Jämlikhet i vardagen

Kvinnor som är ekonomer tjänar 8 091 kr mindre per månad än män i  samma yrke. Av det totala antalet delägare som antagits de senaste tre åren är 30 procent kvinnor. Andelen kvinnor som är delägare i de tio största byråerna är 13 procent.
Illustration: Jens Nyström

Ojämlikt arbetsliv gynnar ingen

Kvinnor tappar fart i karriären när de blir föräldrar, utrikes födda stoppas redan i dörren. Det är läget på arbetsmarknaden om vi läser statistiken.

  • 2 februari
Ett gäng från Guerilla office på kafé Sup46, i november 2016 Via appen Meetup, Facebook och Guerilla office hemsida delas information om var och när man samlas, vanligtvis en hotellobby eller ett kafé. Initiativtagare är Vasilis Mavroudis och upplägget är
Foto: Vasilis Mavroudis

I delningsekonomin är kontoret bara ett klick bort

Frihet, enkelhet, valfrihet. Kraven på arbetsplatsen är i förändring. I den växande delningsekonomin blir det allt lättare att arbeta flexibelt. Nu är kontoret bara ett klick bort.

  • 5 december

Annons

Balans & livsstil : Njut av ledigheten

Karriärs livstilsrådgivare Fredrik Grythberg
Foto: Olof Holdar

Tagga ner med en 24-dagars stressdetox

Sällan är stressnivån så hög som när årets sista ledighet närmar sig. Därför  tycker jag du ska följa min detox och börja gå ner i varv redan den 1 december.

  • 30 november

KRÖNIKAN

Som de flesta andra kvinnliga journalister vet jag vad som väntar när jag öppnar inkorgen på datorn. Att internets personlighet har gått från att vara en nördig teknikkille med idéer om informations-frihet till ett högerextremt troll fixerat vid feminister är ingen nyhet.

KRÖNIKAN

Vardagen förvandlas lätt till ett maratonlopp

För ett tag sen tog jag en promenad på Söder i Stockholm, pratade i mobilen och stämde av några väldigt viktiga saker, sånt som – som vanligt – måste ordnas direkt. Medan jag gick där, isvinden låg på och jag var aningen sen dit jag skulle, fastnade blicken på en liten hund på trottoaren mittemot.

LYSSNA PÅ KARRIÄRS PODDAR

Populära Bodil Jönsson är tillbaka med nya boken ”Tio tankar om arbete” och parollen: ”Lagomarbete åt alla”. Dessutom säger hon att arbetet är vår tids hjärnspöke och att vi jobbar mycket mindre än vi tror.


Fler poddar att lyssna på

#9 Tagga ner och bli mer effektiv #8 Må bättre på jobbet #7 Amanda Lundeteg
Lyssna i iTunes

Coachen

Jag har läst att hjärnan rent fysiskt krymper av stress och att det är en av förklaringarna till varför det tar så lång tid att komma tillbaka efter en utbrändhet. Så hur ska jag göra för att hjärnan ska växa i stället? Hur ska jag tänka och leva? Förstår att frågan är svår men skulle ändå vilja få några riktlinjer som fungerar i vardagen.

Vad händer på ditt jobb?

Mejla red@tidningenkarriar.se och berätta!

Annons

Twitter

INSTAGRAM

Följ Karriär @tidningenkarriar