Torsdag 27 april

PORTRÄTTET

Pär Svärdson

”Det är få idéer
som blir något.”

Porträttet: Amanda Lundeteg

Amanda Lundeteg är bästa bossen

På kort tid har Amanda Lundeteg fått något av ett ­rekord i utmärkelser: Årets uppstickare, årets unga vd, årets viktigaste opinionsbildare, Framtidens unga ledare, en av ­Sveriges ­supertalanger och i våras utsågs hon till ­Framtidens mäktigaste ledare. Som vd för stiftelsen ­Allbright kämpar hon mot mansdominansen i näringslivet. En hyllad förebild, som behållit en sansad syn på sig själv och en vardaglig kärlek till den jämtländska naturen.

Amanda Lundeteg har fått mängder med utmärkelser det senaste året. Som vd för stiftelsen Allbright jobbar hon för att fler kvinnor ska ta plats i näringslivets styrelser.
Foto: Johan Bergmark

– Förlåt att jag är sen! Trodde jag skulle hinna hit i tid men träffade ett par personer som ville prata. Du vet, man blir indragen i något…
Det är inte alla direktörer som kan konsten att storma in på ett positivt sätt. Men Allbrights vd Amanda Lundeteg är ingen vanlig vd. Sommartunn kappa, stora mattgrå hörlurar och ryggsäck åker av i en rörelse och ett ”akta dig för de där” med hänvisning till godiset i skålen på bordet samtidigt som hon tar en bit.

Entrén är talande. Den senaste tiden har varit hektisk för Amanda Lundeteg. Samtidigt har hon själv bidragit till medvinden omkring henne och Allbright som vuxit sig allt starkare sedan hon klev in på Allbrights kontor i oktober 2012. Då som praktikant efter ekonomexamen. Resten är en framgångshistoria. Våren 2013 blev Amanda vd-assistent, efter sex månader vd. Det låter ödesbestämt. Som att hon från sin uppväxt i Jämtland hela tiden varit på väg hit.
Amanda Lundeteg berättar om ett utvecklingssamtal i sjätte klass. den mest avgörande händelsen under uppväxten. När läraren pratat klart om Amanda tog hennes pappa ordet.
– Okej, sa min pappa, nu ska Amanda ge er lärare omdömen. Då tyckte jag det var pinsamt men nu vet jag att det gjort att jag vågar vara mindre regelstyrd. Det är en av de viktigaste sakerna jag fått med mig till mitt nuvarande jobb. Att inte finna mig i den spelplan som finns.

I dag påverkar Amanda i högsta grad spelplanen. I praktiken innebär det att nå Allbrights främsta mål: att bryta mansdominansen i Sveriges största börsbolags styrelser och ledningsgrupper. Det gör Allbright genom att driva opinion, föreläsa och utbilda företag, alltid med fokus på meritokrati, alltså att meriter och inte kön ska avgöra vem som får ledande befattningar. Dessutom släpps varje år Allbrightrapporten som listar Sveriges bästa till sämsta företag inom jämställdhet. På dess svarta lista hamnar alla bolag som inte har en enda kvinna i sin ledningsgrupp.

I dag består Allbright av tre heltidsanställda, en styrelse (fyra kvinnor och tre män) samt ett 20-tal volontärer. I våras öppnades även ett kontor med två anställda i Berlin.
– Vi valde Tyskland dels för att vi fick bra kontakter där, dels för att många svenska företagsledare sneglar på vad tyska företag gör. Nu jobbar vi för fullt med en tysk rapport som släpps sista september. Det ska bli spännande att följa den tyska kvoteringslagens följder. De kommer få en diger första svart lista.
Amanda Lundeteg har med en kombination av pålästhet och obönhörlig energi synts och hörts överallt. När Berlinkontoret lanserades stod Sveriges finansminister Magdalena Andersson intill vid pressträffen och backade upp henne. När TCO listar framtidens mäktigaste ledare är hon nummer ett.

Den senaste Allbrightrapporten visar ett viktigt genombrott: Av de 277 största svenska börsföretagen var andelen kvinnor i ledningsgrupperna 20 procent. För första gången någonsin är var femte chef en kvinna. Styrelserna består till 31 procent av kvinnor. Bolagen är nu halvvägs till målet om jämn könsfördelning, 60/40 som nås 2040 om trenden håller i sig.
– Mycket arbete återstår. En tredjedel av bolagen saknar helt kvinnor i ledningsgrupperna och det är bara sex procent av börs-vd:arna som är kvinnor. Det är helt enkelt för jävligt.
Pang. Återigen är den där – närvaron och engagemanget.
– För oss på Allbright är jämställdhet en hygienfaktor. Studier visar att bolag med kvinnor på toppen har 20 procents mindre risk att göra konkurs.
Hur kan effekten bli sådan?
– Forskare på KTH studerar just nu vad detta kan bero på. Jag anar att det handlar om att det kommer in annan kompetens än bara ett gäng Anders med ekonombakgrund. Kvinnor med strategisk HR-kompetens, kommunikatörer och samhällsvetare i styrelsen ger ett bredare perspektiv. För mig handlar det om att alla oavsett kön ska ha samma möjligheter och chanser att förverkliga sina drömmar. Dessutom är jämställda och jämlika samhällen lyckligare samhällen. Det har amerikanerna Richard Wilkinson och Kate Picketta visat i sin forskning och i boken Jämlikhetsanden.

Amanda Lundeteg gör inte alla lyckliga. Att som ung kvinna driva opinion i en digital värld, och samtidigt toppa framgångslistor, gör att hon utsätts för en del hot och hat.
– Först finns svansen av twitterhat, som när vi öppnade kontoret i Berlin: ”Ska ni förpesta resten av världen nu med ert trams”, säger Amanda som ”aldrig svarar eftersom det inte är där jag och mina medarbetare ska lägga vår energi”.
Annat är tröttsammare.
– När vi släppt en rapport kommer det alltid långa mejl med mycket mansplaining, långa förklaringar som ofta slutar med att ”ni kvinnor ska ta över”.
När Allbright specialgranskade juristkåren hösten 2014 tog debatten fart: 60 procent av de jurister som anställdes var kvinnor. Ändå blev rekordfå, bara 14 procent, delägare.
Amanda Lundeteg suckar. Unga jurister hon pratat med berättade att stora byråer samlat hela personalen när Allbright släppt sin rapport och frågat om de känner sig förfördelade i sina karriärer.
– Vilka tror de kommer säga sanningen i ett sådant läge? Vi kartlägger dem igen 2019. Så de har tid att bättra sig, säger Amanda Lundeteg och pekar på ljuspunkter.

Fastighetsbranschen har nått 40 procent kvinnor på styrelsenivå. Det är första gången en hel bransch har jämn könsfördelning.
Vad har den branschen gjort som andra missat?
– Arbetat hårt och länge samt samarbetat med facket. Och så har de använt sig av manliga nätverksstrategier, sagt till varandra ”när jag får plats i styrelsen rekommenderar jag dig”.
Som ledare har Amanda Lundeteg en handfull personer som bollplank. Förutom sina närmaste medarbetare, står Allbrights styrelse redo.
– Det är omöjligt att inte suga åt sig kunskap när jag är omgiven av några av de mest framstående människorna som finns inom media, finans och affärsutveckling. Det är grymma personer allihop, säger Amanda och lyfter fram två personer lite extra.
– Sven Hagströmer och jag är väldigt lika, vi är drivna, ängsliga och går fullständigt upp i grejer. Samtidigt är vi också lite för snabba och far lätt iväg. Vår ordförande Michaëla Blomquist har sagt att: ”Ni två får inte vara ensamma att fatta beslut”.
– Michaëla har hjälpt mig med mycket praktiskt vd-arbete, styrelsehantering och gett många konkreta ledarskapstips. Numera kombinerar jag mötesdagar med att helt isolera mig hemma i Jämtland.

Amanda Lundeteg kom som adopterad från Sri Lanka till jämtländska Brunflo. Där uppfann hon sin egen teknik att förstå sin nya omvärld. De första månaderna på Storvikens förskola undvek hon både lekar och samlingar. Istället låg hon under en soffa i ett av lekrummen. Genom att studera de andra barnens lekar, kroppsspråk och gester kunde hon till slut förstå hur hon skulle agera för att fungera tillsammans med andra.
Hon uppfostrades och inspirerades av sin mamma och mormor att aldrig låta någon annan bestämma vad som var möjligt med hennes liv.
– Min mormor Nancy var chef, körde rally som ung och har alltid varit min idol. Nu är hon pensionär och har fortsatt tävla, i boule. Jag vill alltid träffa henne när jag åker hem men hon har inte alltid tid med mig.
Jämtland är fortfarande hennes viktigaste andningshål. Helst reser hon till sambons stuga i Hållsta, för att slappa och få distans till den samhällspolitiska debatten. Även om det sistnämnda är svårt att hålla.

För Allbright handlar det framöver om att utvecklas. Tysklandsprojektet har fått klartecken från styrelsen att pågå i två år. Blir det lyckat kan andra europeiska länder komma efter. Även Allbright Sverige ska växa.
– Vi behöver anställa för att kunna utveckla utbildningsdelen, föreläsa för fler företag, organisationer och delta på konferenser och i paneler.
Amanda yogar, styrketränar och springer för att må bra. Styrketräningen ska ske ”så sent som möjligt när det är tomt och tyst” på gymet. I hörlurarna håller Seinabo Sey, Beyoncé, Tove Lo och Håkan Hellström sällskap. Löpningen görs på Kungsholmen där öns klippor är som brantast, där Marieberg möter Fredhäll. Som Amanda Lundeteg och Allbrights vardag. En verklighet med rejäla utmaningar men långt ifrån omöjliga att övervinna.
När jag frågar om framtidsplanerna är svaret väldigt mycket Amanda Lundeteg.
– Jag pendlar hejdlöst mellan att vilja bosätta mig i ett torp och skriva böcker – eller bli statsminister.

Tema : Allt om din lön

Allt om din lön

Att trivseln på jobbet beror på mer än lönen innebär inte att den är oviktig. Tvärtom. En gång året om betygsätts din arbetsprestation på ett sätt som inte kan misstolkas. Det väcker känslor – och de är inte alltid positiva. Kanske är det därför som lönesamtalen skapar stress och osäkerhet bland både medarbetare och chefer.

  • 22 februari

Lösningen : Graviddilemma

Illustration: Tove Hennix

Olagligt att missgynna gravida

Som kandidat kan du få frågan om du ska skaffa barn snart. Eller om du varit sjuk tidigare. Inga bekväma frågor, precis, och frågan är om de ens är lagliga att ställa. Här får du veta vad du måste, och vad du bör, avslöja under en jobbintervju.

  • 21 februari

Annons

Porträttet : Under ytan

Foto: Anna Rut Fridholm

Rädslan är en av Sofies drivkrafter

Sofie Lindblom sa upp sig från toppjobbet på Spotify. Hur vågade hon? "Är du inte lite rädd minst en gång i veckan pushar du inte dig själv tillräckligt."

  • 21 februari
Under industrialiseringen såg man samma tendenser som under 2000-talets it-era. Under båda perioderna pressade sig människor mer och den psykiska ohälsan ökade.
Foto: Fotolia

Sjuknärvaro kostar mer än sjukfrånvaro

Tiden efter julhelgerna är flest sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Är vi mer sjuka då – eller har vi kanske jobbat halvsjuka för ofta året innan och plötsligt kommer ”ketchupeffekten”?

  • 8 februari

Annons

Tema : Jämlikhet i vardagen

Kvinnor som är ekonomer tjänar 8 091 kr mindre per månad än män i  samma yrke. Av det totala antalet delägare som antagits de senaste tre åren är 30 procent kvinnor. Andelen kvinnor som är delägare i de tio största byråerna är 13 procent.
Illustration: Jens Nyström

Ojämlikt arbetsliv gynnar ingen

Kvinnor tappar fart i karriären när de blir föräldrar, utrikes födda stoppas redan i dörren. Det är läget på arbetsmarknaden om vi läser statistiken.

  • 2 februari
Ett gäng från Guerilla office på kafé Sup46, i november 2016 Via appen Meetup, Facebook och Guerilla office hemsida delas information om var och när man samlas, vanligtvis en hotellobby eller ett kafé. Initiativtagare är Vasilis Mavroudis och upplägget är
Foto: Vasilis Mavroudis

I delningsekonomin är kontoret bara ett klick bort

Frihet, enkelhet, valfrihet. Kraven på arbetsplatsen är i förändring. I den växande delningsekonomin blir det allt lättare att arbeta flexibelt. Nu är kontoret bara ett klick bort.

  • 5 december

Annons

Balans & livsstil : Njut av ledigheten

Karriärs livstilsrådgivare Fredrik Grythberg
Foto: Olof Holdar

Tagga ner med en 24-dagars stressdetox

Sällan är stressnivån så hög som när årets sista ledighet närmar sig. Därför  tycker jag du ska följa min detox och börja gå ner i varv redan den 1 december.

  • 30 november

KRÖNIKAN

Som de flesta andra kvinnliga journalister vet jag vad som väntar när jag öppnar inkorgen på datorn. Att internets personlighet har gått från att vara en nördig teknikkille med idéer om informations-frihet till ett högerextremt troll fixerat vid feminister är ingen nyhet.

KRÖNIKAN

Vardagen förvandlas lätt till ett maratonlopp

För ett tag sen tog jag en promenad på Söder i Stockholm, pratade i mobilen och stämde av några väldigt viktiga saker, sånt som – som vanligt – måste ordnas direkt. Medan jag gick där, isvinden låg på och jag var aningen sen dit jag skulle, fastnade blicken på en liten hund på trottoaren mittemot.

LYSSNA PÅ KARRIÄRS PODDAR

Populära Bodil Jönsson är tillbaka med nya boken ”Tio tankar om arbete” och parollen: ”Lagomarbete åt alla”. Dessutom säger hon att arbetet är vår tids hjärnspöke och att vi jobbar mycket mindre än vi tror.


Fler poddar att lyssna på

#9 Tagga ner och bli mer effektiv #8 Må bättre på jobbet #7 Amanda Lundeteg
Lyssna i iTunes

Coachen

Jag har läst att hjärnan rent fysiskt krymper av stress och att det är en av förklaringarna till varför det tar så lång tid att komma tillbaka efter en utbrändhet. Så hur ska jag göra för att hjärnan ska växa i stället? Hur ska jag tänka och leva? Förstår att frågan är svår men skulle ändå vilja få några riktlinjer som fungerar i vardagen.

Vad händer på ditt jobb?

Mejla red@tidningenkarriar.se och berätta!

Annons

Twitter

INSTAGRAM

Följ Karriär @tidningenkarriar