Torsdag 25 maj

PORTRÄTTET

Sofie Lindblom

”Jag fick bli
min egen förebild”

Ledarskap: Kärlek på jobbet

Kollegornas kärlek ställer krav på chefen

En av åtta svenskar har träffat sin partner på arbetsplatsen. Kärlek på jobbet kan vara en positiv kraft, men ställer också stora krav på ledarskapet. Vad ska du som chef göra när det hettar till mellan två medarbetare?

Foto: Shutterstock

För chefer är det inte helt lätt att veta hur man ska förhålla sig till att två medarbetare plötsligt har en ny sorts relation. Anette Eroselius är psykolog och organisationskonsult, och jobbar till vardags med ledarskap i organisationer. Där får hon ofta frågan om hur man ska hantera kärleksrelationer på arbetsplatsen.
– Det är inte ovanligt att chefer och ledningsgrupper undrar vad de ska göra när två medarbetare blivit ett par. De undrar vilka knepigheter som kan uppstå, säger hon. Kanske är det inte så konstigt att kärlek på arbetsplatsen uppstår så ofta som det gör. Vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på jobbet, och har ofta en koppling till de andra som är där.
– Det är sannolikt att man har ett gemensamt intresse av något slag, antingen genom yrket eller organisationen man är i, säger Anette Eroselius.

Även om förhållanden mellan kolleger är vanligt förekommande, är chefernas oro något att ta på allvar. Svaren Anette Eroselius ger ser olika ut beroende på om personerna i förhållandet är jämbördiga, eller om någon har ett övertag gentemot den andre. En relation mellan en chef och en underställd är enligt Anette Eroselius alltid problematisk.
– Det finns en risk att man behandlar sin partner hårdare än andra, för att verkligen markera att det minsann inte ges några fördelar.
Men det kan också bli tvärtom, att han eller hon tas med silkesvantarna och får förmåner de andra inte får, säger hon.
Bara misstanken om att kollegan som dejtar chefen gynnas gentemot övriga är tillräckligt för att skapa konflikter i en arbetsgrupp. Dessutom väcks även frågor om lojalitet: vilken information förs vidare från lunchrummet till chefen, och vilken information om oss får hen tillbaka?

2015 gjorde Manpower en undersökning om kärlek på jobbet. I den framkom att många av cheferna inte såg en kärleksrelation med en underställd som ett problem. Hela 45 procent uppgav exempelvis att de inte hade några invändningar mot att en chef flirtar med en underställd. Samma undersökning visade att det är ovanligt med policyer för relationer mellan anställda, bara sju procent av de svarande jobbade på en arbetsplats med sådana bestämmelser. Behövs en policy, eller räcker det att använda sitt sunda förnuft? Anki Udd är ledarskapsutvecklare på Ledarna och har tidigare jobbat som personalchef. Hon tycker att det kan vara nödvändigt med riktlinjer kring relationer där en av de anställda är chef över den andra. Däremot anser hon inte att kärlek mellan medarbetare i övrigt behöver vara en så stor sak.
– Vid relationer mellan jämbördiga medarbetare har jag aldrig märkt några problem. Förutom att det kan vara lite svårt att fokusera på jobbet ifall du är nykär, säger hon.

Anki Udd förutsätter att de anställda kan agera professionellt, och själva se till att relationen inte hamnar i vägen för jobbet. Men om så inte vore fallet skulle hennes lösning som chef vara att prata öppet med dem. En av åtta svenskar har träffat sin partner på arbetsplatsen. Kärlek på jobbet kan vara en positiv kraft, men ställer också stora krav på ledarskapet. Vad ska du som chef göra när det hettar till mellan två medarbetare?
– Det bästa är att ta samtalet, tycker jag. Jag är ansvarig för att verksamheten ska fungera. Om jag märker att de ändrar beteende och att det får negativa konsekvenser, så får jag prata med dem om den beteendeförändringen, säger hon.

Anette Eroselius har en mer skeptisk inställning till kärleksrelationer på jobbet. Hon menar att även jämbördiga sådana kan innebära problem.
– Särskilt i en liten arbetsgrupp kan det vara tufft om det finns ett par. Både under tiden och ifall det skulle ta slut, säger hon. En kärleksrelation mellan två personer i ett arbetslag förändrar gruppdynamiken. När gruppen ska fatta vardagliga beslut kan den privata och professionella rollen gå stick i stäv. Att hålla med partnern ses som illojalt mot de andra kollegorna, men att göra tvärtom ses som illojalt mot partnern.
– Vilket ben ska man stå på i det läget? Det ställer stora krav på professionalism, att kunna stanna i sin jobbroll. Det blir smetigt i rollkonturerna, säger Anette Eroselius.

Om nu alla relationer på jobbet har potential att skapa problem, hur ska då chefen göra? Anette Eroselius tycker precis som Anki Udd att det är viktigt att prata med medarbetarna som har en relation, även om de inte är öppna med den.
– Ett misstag man kan göra i det läget är att fråga runt om andra sett samma sak. Våga lita på det du ser, och ta det med paret det gäller, säger hon.

Vissa chefer kan dock dra sig för sådana samtal, då det ligger i gränslandet mellan den privata och professionella rollen. Anette Eroselius poängterar vikten av att ändå lyfta frågan.
– Det är som privatperson de har relationen, men likväl är de också i sin jobbroll. En relation påverkar arbetslivet i allra högsta grad, framför allt medarbetarna.

Balans & livsstil : Få ihop pusslet

Karriärs livstilsrådgivare Fredrik Grythberg
Foto: Olof Holdar

Släpp kravlistan och hitta harmoni

Livspusslet är inte omöjligt att lägga, så länge det inte finns för många bitar. Sluta jaga klocktid, sänk upplevda krav, prioritera vid rätt tillfälle och glöm ”work-life balance”. 

  • 24 maj

Porträttet : Under ytan

Foto: Linus Dundahl-Djerf

Två veckor förändrade allt

Ett besked som ställde allt på ända fick Erik Engellau-Nilsson att skärskåda sitt liv. Det ledde till att han lämnade både USA och jobbet som kommunikationschef på betallösningsföretaget Klarna, för att flytta hem till Stockholm och axla rollen som vd för stiftelsen Norrsken Foundation. I dag jobbar han för att ge tillbaka.

  • 22 maj

Annons

Tema : 24 unga stjärnor

Foto: Magnus Glans

24 unga stjärnor

Det vimlar av unga talanger. Här är några av dem som redan visat framfötterna. Karriär listar 24 kommande stjärnor.

  • 11 maj

Ärendet : Jusek griper in

Illustration: Rebecca Elfast

Ledningen ville få bort Karin

Ledingen kom med otydliga och mycket fula anklagelser utan några som helst bevis. Ombudsmannen beskriver stämningen som ovanligt otrevlig och satte stopp för arbetsgivarens mobbning.

  • 3 maj

Annons

Porträttet : Under ytan

Foto: Gunnar Seijbold

Lisa Lindström reste sig ur rullstolen och blev designprofet

Teknik har blivit för viktigt att lämnas åt tekniker. Kommunikatörer måste kliva fram och göra teknik begriplig. – Kod är ett språk. Vi behöver fler ”översättare” och multidisciplinära team, säger Lisa Lindström, vd för designbyrån Doberman, som sedan hon reste sig ur rullstolen är närmast besatt av att ta tillvara varje människas verkliga förmåga.

  • 27 april

Tema : Allt om din lön

Allt om din lön

Att trivseln på jobbet beror på mer än lönen innebär inte att den är oviktig. Tvärtom. En gång året om betygsätts din arbetsprestation på ett sätt som inte kan misstolkas. Det väcker känslor – och de är inte alltid positiva. Kanske är det därför som lönesamtalen skapar stress och osäkerhet bland både medarbetare och chefer.

  • 22 februari

Lösningen : Graviddilemma

Illustration: Tove Hennix

Olagligt att missgynna gravida

Som kandidat kan du få frågan om du ska skaffa barn snart. Eller om du varit sjuk tidigare. Inga bekväma frågor, precis, och frågan är om de ens är lagliga att ställa. Här får du veta vad du måste, och vad du bör, avslöja under en jobbintervju.

  • 21 februari
Under industrialiseringen såg man samma tendenser som under 2000-talets it-era. Under båda perioderna pressade sig människor mer och den psykiska ohälsan ökade.
Foto: Fotolia

Sjuknärvaro kostar mer än sjukfrånvaro

Tiden efter julhelgerna är flest sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa. Är vi mer sjuka då – eller har vi kanske jobbat halvsjuka för ofta året innan och plötsligt kommer ”ketchupeffekten”?

  • 8 februari
Ett gäng från Guerilla office på kafé Sup46, i november 2016 Via appen Meetup, Facebook och Guerilla office hemsida delas information om var och när man samlas, vanligtvis en hotellobby eller ett kafé. Initiativtagare är Vasilis Mavroudis och upplägget är
Foto: Vasilis Mavroudis

I delningsekonomin är kontoret bara ett klick bort

Frihet, enkelhet, valfrihet. Kraven på arbetsplatsen är i förändring. I den växande delningsekonomin blir det allt lättare att arbeta flexibelt. Nu är kontoret bara ett klick bort.

  • 5 december

KRÖNIKAN

När jag flyttade till London för fem år sedan hyrde jag in mig på ett frilanskontor. Ett ...

Coachen

Nu är det dags för vårens kickoff. Den här gången ska vi konferera på en kursgård i fyra dagar, hela helgen tas i anspråk. Dessutom ska vi ut på forsränning. Jag vill inte åka. Jag är ensamstående med två barn och det är svårt att ordna med barnvakt. Kollegerna brukar bli fulla och det är alltid någon som gör bort sig. 

Chefen tycker att det här är en förmån för personalen. Är det ens möjligt att säga nej på ett bra sätt? 

KRÖNIKAN

Vi nytänkare äger framtiden

Nu är det dags igen. Visst känner du det i luften? Den blir mildare, sommartiden är redan här och strax är luften så varm att vinterjackan får flytta till förrådet och bytas ut mot något coolare.

Vad händer på ditt jobb?

Mejla red@tidningenkarriar.se och berätta!

Annons

INSTAGRAM

Följ Karriär @tidningenkarriar

Twitter